donderdag 14 november 2013

WAW022 begin bericht.

Tja waar begin ik...
Ik ben Richard getrouwd en 2 schatten van kinderen...ahum..en woon grofweg tussen Goes en Middelburg in Zeeland.
Nadat ik een poosje geleden een keer een velomobiel tegen kwam en deze met het racefietsje niet bij kon houden ben ik mij gaan verdiepen. Er ging toch wel een wereld voor mij open. Na de Quest en de Milan eens bekeken te hebben sprak de WAW mij het meest aan en zag de voordelen hiervan zoals droog naar mijn werk waardoor ik ook kan fietsen als het weer wat minder is, goed voor de conditie wat ik wel prettig vind voor het motorracen en 's winters lekker warm.. nou je een stuk warmer als daar buiten. vooral met regen fietsen heb ik een hekel en dan blijft bij mij de racefiets snel binnen...

Maar goed.... is dit wat voor me ? samen met mijn vrouw heb ik een afspraak gemaakt om bij Fietser.be een proefrit te maken. Gelukkig was dit mogelijk en voor mij met de auto een uurtje weg...dat is handig.
Ter plaatse ben ik keurig te woord gestaan voor al mijn vragen.
Het werd tijd in te stappen.. een proefrit met een nieuwe rode.
De nieuwe stond nog niet geheel lekker afgesteld zat zo nu en dan onbedoeld te schakelen en ondanks dat ik dacht dat het wel goed was zaten mijn trappers effe te ver weg..maar goed daar kijken we wel doorheen. Ben toch nog even een stukje weg geweest langs het jaagpad richting Dendermonde.. even wennen dat wel. vooral als de straat opgebroken is en je gelijk mag draaien...vervolgens een stoplicht..even het knopje drukken...ehh...juist..
Uiteindelijk terug gekomen en na een praatje met Ben en Brecht nog even ingestapt in de WAW022..nou vooruit even proberen..voetjes goed, schakeld goed en rijd heel soepel...wauw...of eigenlijk WAW..zo kan het dus ook..
Hier heb ik maar kort mee gereden (500 meter of iets) maar dit smaakte naar meer. Het was eigenlijk alleen te doen om mij te oriƫnteren zodat ik kon gaan sparen of niet als ik het niets vond.

Terug bij de zaak met mijn vrouw en Brecht nog over de fiets gehad en weer naar huis gegaan. Thuis de boel eens op een rijtje gezet en toch besloten dat WAW022 het uiteindelijk gaat worden.
Ik bleek net op tijd te zijn met mijn besluit.

Nu wordt het nog even afwachten voor ik hem kan ophalen.
En dat is zeer lastig om te wachten.
Ondertussen wel een route uitgestippeld vanuit Gent naar de boot in Breskens daar ik hem uiteraard gewoon naar huis wil fietsen (86 kilometer) ook ben ik benieuwd hoe hard ik zal fietsen in eigen omgeving. (normaal fiets ik met de Bianchi gemiddeld 28 a 29 km/u wat volgens mijn fietstellertje gem 100 wat zou zijn maar langs de Schelde in Vlissingen-Oost waait het natuurlijk altijd)
Vrijdag gaat ik weer even naar Fietser.be om hem af te laten stellen en gelijk even langer fietsen natuurlijk :wink:
Ondertussen reeds filmpjes op youtube ontdekt van mijn fiets en zodoende weet ik ondertussen ook hoe de verlichting e.d. in elkaar steekt.
Deze Blog gaat ik gebruiken als mijn eigen naslagwerkje waarbij ik de bijzonderheden met de fiets noteer.Nu wordt het nog even afwachten voor ik hem kan ophalen.

3 opmerkingen:

 1. Hi Richard, Welcome to the Velomobile Community. I might suggest you add a translate button to the top of your blog. It will make it easier for some of you readers. Greetings from Canada
  Kevin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks Kevin,

  I'm still a bit new with writing a blog here so I realy don't know how to get a translation button on top of the blog.
  So maybe you can help me out on this ? then I'm willing to place a button.

  BeantwoordenVerwijderen