zondag 15 juni 2014

De kilometers rollen maar door..

Tja en met de kilometers gebeuren er toch altijd wel dingen..
en moet zeggen nu het warmer is en er meer racefietsers rond rijden heb ik meer last van mijn RIS (racefiets inhaal syndroom) en zo gebeurde het van de week.... Ik kwam op een kruising af en moest linksaf en van rechts kwam een racefietser aan waar ik met gemak voor kon.
Echter ben ik niet zo snel weg daar aan de overkant van de kruising het fietspad een knik maakt welke ik niet zo snel kan nemen. En zo gebeurde het dat de racefietser dicht in mijn spiegels kon komen en deze duidelijk te kennen gaf het wel bij te willen houden.
Ik kwam langzaam op gang en tot 37 km/u hield de fietser het nog bij maar kreeg het wat moeilijk.
Moment voor mij om gas te geven en niet veel later tufte ik met een gangetje van 52 van hem weg.
Tja je bent met de racefiets geen partij tegen een velomobiel.

Waar ik erg blij mee ben is de aanpassing welke ik heb laten doen aan mijn kap.
Ik kan nu heerlijk cabrio rijden met de kap achterin of alleen het vizier laten staan deze laatste optie vind ik wel erg prettig daar dit niet zoveel snelheid kost en toch veel verkoeling geeft.
Alleen moet je het vizier los bouten van het dakje dat is dan weer jammer.
Ik heb ondertussen al een tweede vizier geknipt alleen moet ik nog een stukje dikker Lexan kopen voor de (tja hoe noem je die) verstel beugels.
Hieronder zie een voorbeeldfoto van Fietser.be zoals ik bedoel.Het nadeel is dat de ruit wat begint te klapperen boven de 38 a 40 kilometer per uur.

Deze week was het lekker warm en heb dan ook zonder vizier gereden... dat rijd toch weer anders je hoort een stuk meer van de geluiden om je heen zoals vogels of piepende windmolens.
Ook heb ik er nog een dag voor gekozen om met de M5 naar mijn werk te rijden en moet zeggen dat rijd ook comfortabel en is een stuk soepeler over de hobbels.
Deze week las ik op een ander blog een mooi verhaal over iemand die via de Noordzee route vanuit Zaandam naar Cape Griz-Nez gefietst was (ben even zijn naam kwijt) tja voor mij voor het eerst dat ik van deze route hoorde echter was ik toch wel jalours..en lijkt me best wel een mooie leuke tocht om te ondernemen. Tja de andere kant op kan ook uiteraard richting Den Helder via deze route..
Zou best eens leuk zijn om dit met mijn meisje te doen alleen geloof ik nooit dat ze het zo lang volhoud als we beide op de M5 zouden gaan. Alleen met de WAW zou ook gaaf zijn echter geloof ik niet dat dit zou gebeuren (geen tijd) ach ja wellicht later nog eens.

Eergisteravond heb ik voor de M5 van Sylvia een paar nieuwe remmen gekocht zodat de rollerbrakes (rammelbrakes) richting prullenbak kunnen.
Ik kon een paar Magura's overnemen echter bleek gisteravond dat de M5 28-20 een M5 28-19 was ??? gisteravond bij de zelfde man ook een 20"wiel gekocht en zou nu de boel moeten kunnen ombouwen.
Ik hoop alleen dat ik bij het achterwiel de rollenbrake van de naaf kan verwijderen zonder een nieuwe naaf te moeten aanschaffen... tijd zal het leren.
Ook ben ik doende geweest met het fabrieken van een hoofdsteun voor deze fiets.
Bij de Praxis bouwmarkt heb ik een rioleringsdop gekocht en een aluminium pijpje en ging aan de gang. en niet veel later had ik een steuntje voor mevrouw.
Sylvia moet er alleen nog een hoesje voor naaien en dan is ie klaar.


Mijn toezichthouder..
Bij mij in de polder hebben ze kortgeleden een nieuwe waterleiding aangelegd en miste er een stukje asfalt uiteraard voor mij op een vervelend punt.
Precies in de bocht waar ik haaks de dijk op moet.. :-( jammer.. maar jippie afgelopen week hebben ze er weer een stukje asfalt ingelegd alleen ligt er nu nog grof grind en jawel hoor eergisteravond een beetje haastig naar mijn werk. Pang !! een stukje grind schiet weg en zat nog te denken dat deze wel hard was.... helaas enkele honderden meters verder stond mijn rechter voorband leeg...grrr..
Snel het binnenbandje vervangen en verder. uiteraard kwam ik iets te laat aan en moest er toch echt eerst even gedoucht worden want ik had toch nog even doorgefietst.
Tja één avond later kom ik weer een losgeslagen koe tegen en moet zeggen dan zit je toch even in de fiets met een gedachte van wat gaat er gebeuren..
Ik heb het namelijk ook al een keer meegemaakt dat een paard ging stijgeren voor een koetsje toen ik langs kwam.Over een paar weken is het Cyclevision en las op internet dat een helm verplicht was...tja de mooie Bianchi fietshelm die ik heb gaat niet passen onder de kap van de WAW en heb ondertussen al gelezen dat een ouderwetse worstenhelm ofwel een : VINTAGE NOSTALGIC 70's SAFETY RACING HEAD PROTECTOR wel past juist... ook dat nog.
Ik heb er trouwens wel zin in en ben benieuwd wat ik zal aantreffen.

Goed dat was hem weer.. morgen maar weer eens sleutelen..


4 opmerkingen:

 1. Die velomobielrijder uit Zaandam is Wilco (redstrada.blogspot.nl).

  Groet

  Erwin
  (Strada 191 en nog zes andere fietsen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Richard,

  Zou best kunnen dat een ouderwetse worstenhelm past onder de kap, ik wist niet eens dat ze nog leverbaar waren! Bedankt voor de tip!
  Wat ik onder de kap gebruik past ook, en ziet er ook NIET uit: een Smart-Cap, een soort schaatshelm.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik neem aan van wel Adri.
  Op Ebay kwam ik uiteindelijk de "VINTAGE NOSTALGIC 70's SAFETY RACING HEAD PROTECTOR " tegen voor iets van 10 Pond.
  Kijken of het wat is.. k was niet van plan om 70 euro voor een echte oude uit te geven.
  De Smart-Cap was ik ook al tegen gekomen inderdaad....
  nee mooier wordt je er niet van..al zit mijn vrouw al te lachen en geeft aan een foto te willen maken....
  hmmm van je vrouw moet je het hebben.

  BeantwoordenVerwijderen