dinsdag 26 augustus 2014

gedaan met het goede weer..

Tja het is weer gedaan met het goede weer lijkt het..
Het is nu 26 augustus en heb de houtkachel aangezet de tuin staat blank en mijn vijver treed buiten zijn oevers...tja...

Na een hectische werkweek van 10 dagen waarvan het grootste deel 12 uursdiensten zit ik toch even te genieten van de rust even niets doen..
Ik maakte reeds eerder melding van de B&B van mijn ouders en jawel we hebben bezoek gehad uit Belgiƫ.
Wim kwam met zijn dochters overnachten en daar Wim eigenaar is van eWAW130 hadden we een WAW meeting in het klein :-)
Leuk om eens op het gemak te kijken en vergelijken en het delen van ervaring...
Daar die van mij nog een WAW van de eerste serie betreft is het goed te zien dat de WAW's steeds mooier zijn geworden.. het werd een avondje van zoek de verschillen....en die zijn er.. mijn stoel is lager, mijn stoel staat standaard rechterop (al bracht mijn stoel na aanpassing pas geleden de zelfde lighoek als bij Wim)
Het nieuwere stoeltje geeft ook meer steun aan de voorzijde van de stoel (komt wat omhoog)

Ook had de 130 een mooi steuntje voor de GPS op een plek dat deze wel ontvangst heeft.
Als ik weer eens even tijd heb gaat ik hier ook eens mee aan de slag om mijn telefoonhouder op een wegklapbare steun te brengen zodat deze niet in de weg zit met instappen maar je wel GPS ontvangst hebt.
Daar het een eWAW betreft zit er een mooi voorblad op...maatje pizzabord.

Maar leuk dat je langs kwam Wim en ben je nog droog terug gekomen ?
hieronder nog enkele foto's hiervan.
Verder was het best aardig fietsen en heb ik eens even de tijd genomen onderweg eens even te stoppen op de dijk voor schunnige plaatjes.
Zicht met in de verte de Lange Jan (kerktoren) van Middelburg.

.
Mooi hoe de boom een tunneltje maakt over de weg.


Zicht voor mijn neus...rijtijd, accuspanning en de binnen of buitentemperatuur.

Eerst nog vanuit de fiets maar hierna toch maar even uitgestapt.op de dijk zet ik ook meestal mijn verlichting aan als ik auto's tegen kom zodat ik nergens aan het zicht wordt onttrokken door schaduw of slechtzienden.

Aan het eind gaat ik de dijk af en zoef ik langs het paaltje...een persoonlijke ergernis...niet alleen met de WAW is deze onhandig maar ook in mijn brandweerbestaan als ik een uitruk heb..
Het paaltje is geplaatst om sluipverkeer tegen te gaan welke dan net door de wijk heen rijden ipv 200 meter om... tja kijk op de foto's en dan zie je wel hoe druk het over het algemeen is...maar goed het is niet anders.
Met de fiets zoef ik er met 30 a 35 nog wel langs maar het blijft even opletten uiteraard.
Waarschijnlijk komen jullie op jullie routes ook wel van die paaltjes tegen.

Ik zag dat ik ondertussen de 3000 kilometer gepasseerd ben in Augustus..tja waarschijnlijk niet zo ver als anderen maar voor mij waarschijnlijk een nieuw record in/op 1 fiets..
En het wordt uiteraard alsmaar meer en meer en meer en meer :-)
tot de volgende keer weer...hopelijk is het weer dan weer opgeknapt.

6 opmerkingen:

 1. Mooi is dat, de meesten hebben dat in het begin, ze fietsen steeds meer en het blijft leuk, dat is toch wel het velomobiel gevoel denk ik........
  Paaltjes heb ik gelukkig niet onderweg, wel wat hellingen en onverlaten die zo nodig voorbij moeten als het eigenlijk niet kan................
  Leuk zo'n ontmoeting met een medevelovaarder, zeker als het dezelfde fietsen betreft!
  Nou ja, bijna dezelfde.....

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou goed kunnen Adri,
   met verkeer heb ik niet zo veel problemen. een enkele keer een tractor maar over het algemeen wordt er goed rekening met me gehouden.
   Vooral in het donker daar automobilisten denken dat ik een auto of iets ben en ze ruim de berm in gaan.
   twee de zelfde fietsen.. al is de vooruitgang van nummer 130 goed te zien.

   Verwijderen
 2. Mooi te lezen dat je een echte velomobilist bent geworden ! Over een tijdje zul je schrijven dat er nagenoeg geen verschil is tussen goed of slecht weer voor velomobilisten ;-) Het wordt pas echt minder boven de 8 ........ En dan bedoel ik 8 Beaufort of 8 cm. sneeuw. Gelukkig beginnen ze in Vlissingen-Oost al meteen met sneeuwruimen. En die 8 Beaufort heb je al ervaring mee gehad !
  Helaas zit ik zelf bijna nooit meer in m'n Quest sinds ik aan de overkant werk ;-(

  Groet,
  Wim.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zit voor mij ook weinig verschil tussen goed of slecht weer wat voor het fietsen dan ook niet zoveel uitmaakt.
   uiteraard heb je met regen wel water wat kapot spettert op de neus en dan net onder je vizier door waait maar super nat wordt je er niet van. Daar de WAW een losse neus heeft moet je wel even opletten hoe je je voeten houd bij het nemen van een bocht. er blijkt zich in de regen wat water bovenop de fiets te verzamelen welke via de naad op je voeten valt als je een bochtje in remt (bv de rotonde afslag Nieuwdorp) wind heb ik inderdaad ook al genoeg gehad en dat vormt gaan probleem al moet ik bij echte storm iets zachter gaan fietsen als deze op de zijkant staat.
   het stukje tussen de kerncentrale en Sloecentrale wil de wind dan nogal eens rukkerig over de dijk waaien waardoor ik iets uit koers raak.
   Sneeuw en ijs heb ik als enigste nog geen ervaring mee na een zachte winter, maar dat zal ik vast nog wel eens vervloeken denk ik...
   gelukkig heb ik geen voetgaten waar het langs naar binnen kan komen.

   Ik had al zo'n vermoeden dat je er niet zoveel meer mee op pad was.. anders zag ik je nog wel eens hier of daar rijden maar dat zie ik nooit meer.
   Wat dat aangaat is het lastig om in Zeeuws-Vlaanderen te werken..qua banen in Vlissingen-Oost is het dun bezaait. ...zonde..
   Anders fiets je nog eens langs dan heb je gelijk weer een bestemming.

   Verwijderen
 3. Hey Rich,

  We hebben een leuke tijd gehad en het was heel tof om eens een mede-WAWer tegen te komen en wat ervaringen te delen. (ter info : net over de grens in Belgie werd ik tegen gehouden door een man die ook in een WAW rijdt, een zekere Louis. Hij heeft een rode WAW uit de 200-reeks.

  Zowel bij mij als bij mijn dochters is dit heel goed meegevallen. Wij gaan dit dus zeker nog doen. En het logeren bij vriendenopdefiets is hierbij heel praktisch. Het scheelt een pak in bagage en zeker als het slecht weer is biedt dit een zeer grote meerwaarde (voor een beperkt budget).

  cu,
  Ik passeer wel nog eens bij beter weer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja het was maar kort maar ik vond het leuk..
   Voor mij was het voor het eerst dat ik een mede WAW-er heb ontmoet buiten Cycle Vision om dan.
   Grappig om onderweg nog iemand te treffen...200 serie...weer wat nieuwer weer wat anders. :-)

   Verwijderen