vrijdag 7 februari 2014

Bezoek in Vlissingen en hé een nieuwe Strada DF...

Afgelopen Zondag na mijn werk had ik een afspraak gemaakt met Wim Harwig  eigenaar van een Quest. Wim was ook een beetje aanstichter van het velomobiel virus...tja dan moet je hem uiteraard even persoonlijk bedanken.
Dus hop na het werk doortrappen.. een mooie route langs het strand van Ritthem was hierbij noodzakelijk om in Vlissingen te geraken.
Met een zuidelijk windje was het zeileffect weer goed merkbaar heerlijk al moest ik wel rekening houden met los lopende honden en groepjes mensen. Het weer was schitterend zonnetje en net onder de 10 graden wat betekende dat het jasje rap weer uit moest.
Verder moest ik zo nu en dan even een slinger maken om de paardenstront te ontwijken...minder..
Eenmaal de Sloebrug over werd het rap minder plezierig door de slechte staat van het fietspad daar... als ik nog een redelijk tempo wilde aanhouden dan vielen de vullingen uit mijn gebit... toch maar wat rustiger dan.
Eenmaal bij Wim was ik al snel gezien en tevens door zijn herdershond die een natte verwelkoming gaf bij het openen van de kap.. blijkbaar is velomobiel volk gelijk goedgekeurd.
Uit de fiets was het gelijk weer een stuk frisser...jasje weer aan. Na een uitvoerig vergelijk maar naar binnen gegaan voor een prettig gesprek.
Leuk te horen dat ook Wim een sociale werkplaats heeft. (woonkamer) ook Wims vrouw moest hier wel om lachen.. ik ben weer niet de enigste.
Na een hapje en drankje werd het toch weer tijd om afscheid te nemen daar ik belooft had op tijd voor het eten thuis te zijn.
Om 17:30 vertrok ik uiteindelijk om de zo'n 22 kilometer snel te volbrengen.
Toen ik de Sloebrug weer over was ging het tempo dan ook weer fors omhoog en geholpen door de wind langs de Westerschelde ging het tempo richting de 40 a 45 kilometer per uur.. dat schoot op. De honden en mensen waren ook grotendeels vertrokken dus had het rijk voor me zelf.
Om 18:15 zat ik netjes thuis aan tafel uit te dampen :) maar was nog net op tijd. En deze dag weer 60 kilometer gefietst.. keurig.
Wim bedankt voor de gastvrijheid de volgende keer bij ons.

Met de kilometers gaat het toch best hard daar de 900 kilometer alweer dicht genaderd is...poeh.. verbaas mezelf... met de racefiets werd er een stuk minder gefietst daar ik deze alleen pakte als het droog was inclusief de weg. Het eerste stuk had ik het dan altijd koud en na een paar kilometer had je het dan weer te warm. Met de WAW vind ik dit toch een stuk prettiger. Korte broek instappen maar het niet koud hebben al moet uiteraard na een paar kilometer ook hier het jasje wel open of het vizier verder open natuurlijk.

Gisteravond kwam ik bij toeval nog een stuk tegen over de Strada DF.
Mooi ding maar dat lijkt wel een.... WAW... toch zitten er wel mooie elementen in zoals de ketting afscherming en de toegang tot de derailleur.
Minder vind ik dan toch weer dat de neus en vast geheel is met de rest van de body voor mij was dit ook een rede om een WAW aan te schaffen.
Toegankelijkheid en voor vervoer is dit reuze handig... (of als je schade hebt uiteraard)
In April moet ik in Lelystad zijn en ben ik toch eens van plan om eens te kijken bij Velomobiel.nl dan ben ik immers toch in de buurt.

4 opmerkingen:

 1. je kan er niet onderuit. Een waw is bloedmooi vergeleken met een quest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Richard,

  Mooie foto's :)

  Kwam je het genoemde stuk over de Strada DF online tegen? Zo ja, zou je de link daarvan met ons willen delen?

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jawel Marc,

  Uiteindelijk kwam ik bij velomobiel.nl uit bij hun blog op :
  Velomobiel.WordPress.com hier moet je even naar beneden scrollen..
  Veel lees plezier.

  BeantwoordenVerwijderen